blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG martinskulec
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
martinskulec



Chatový štýl
pridal martinskulec 23.7. 2018 o 23:41

Pri zariaďovaní vášho domova máte na výber mnoho dizajnérskych štýlov. Či už to je provensálsky s nádychom romantiky, alebo škandinávsky vyznačujúci sa čistými líniami. Ak však chcete do svojho domova vdýchnuť atmosféru vidieka, zamerajte sa na štýl inšpirovaný chalupárskym vzhľadom doplnený o dekoracne sviecky.
 
Rozprávková atmosféra, útulný interiér a teplo domova. Aj tak by sa dala opísať jedna z najnovších dizajnérskych vychytávok s náz- vom cottage štýl. Pomenovanie pochádza z anglického slova cottage, čo v preklade znamená chalupa alebo chata. Predstavuje oddych, pokoj a príjemnú atmosféru vidieka.
 
Nábytok z minulosti
Zariadiť si domov v chalupárskom štýle nie je náročné. Jeho tvorba však vyžaduje poriadnu dávku fantázie a improvizácie. Aby ste vytvorili dokonalú ilúziu chalupy, najlepšou voľbou je zabezpečiť si starý lacný nábytok, ktorý už má niečo za sebou a môžte použiť tiež nejaké lacne kvetinace . Ak nie ste zástancom staršieho zariadenia, obchodné reťazce vám v súčasnosti ponúkajú mnoho kúskov, ktoré pôsobia opotrebovaným dojmom. Základom však je, aby ste nekombinovali moderný nábytok so starým, pretože by to mohlo narušiť harmóniu tohto vidieckeho štýlu. Podlaha by mala byť z dreva, najlepšie z masívu. Ako náhradu môžete použiť parkety alebo keramickú dlažbu, tá však musí byť jednofarebná v hnedých odtieňoch.
 
Dekorácie sú základom
V cottage štýle na stenách prevažujú neutrálne prírodné farby. Tie však môžu dopĺňať aj pastelové, nesmú byť však dominantnými. Najvhodnejšími odtieňmi sú biela, béžová, sivá a žltá. Neodmysliteľnou súčasťou sú taktiež dekorácie z prírodných materiálov ako sochy anjelov do bytu. V obývačke by nemali chýbať keramické kvetináče, v kuchyni zase medené nádoby, mlynček na kávu či plechy na koláče. Vhodným doplnkom môže byť aj petrolejová lampa, dekoračné sviečky alebo držiak na noviny. Ku cottage štýlu určite patrí aj kozub, ktorý vytvorí teplo domova a pokojnú atmosféru. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že tento štýl je určený najmä na zariadenie interiéru v dome, v súčasnosti je preferovaný aj v mestských bytoch. Už keď otvoríte dvere do vášho domova, zabudnete na stres a oddýchnete si v príjemnej atmosfére vidieka.



Prístupov 7105
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Záhradka v novembri
[ 14.11.2018] (príspevkov 1)
Eko Vianoce
[ 2.11.2018] (príspevkov 1)
Vianočný stromček
[ 23.10.2018] (príspevkov 1)
Jesenné dekorácie
[ 15.10.2018] (príspevkov 1)
Chatka
[ 10.10.2018] (príspevkov 1)
Altánok v záhrade
[ 13.9.2018] (príspevkov 0)
Zariadenie bytu
[ 29.8.2018] (príspevkov 0)
Jesenné práce v záhrade
[ 22.8.2018] (príspevkov 0)
Blížiaca sa jeseň
[ 16.8.2018] (príspevkov 0)